Basket: "Ik koos voor Guco Lier want ik ben ambitieus"

Print
LIER - Guco Lier trok vorige zaterdag naar Knokke-Heist zonder de geblesseerde Oliver Wagner, de matchwinnaar van de week voordien. Maar deze handicap belette de Pallieters niet om de volle buit bij het thuis erg sterke Knokke weg te kapen. Vooral na de rust liep een zichzelf overtreffend Guco zijn tegenstander onder de voet.
BR>Guco Lier
Nieuweling Tom Van Boven, die zijn opleiding kreeg bij St. Jan, vervolgens voor Soba en Racing Antwerpse speelde, was in Knokke één van de belangrijkste spelers in het goed geoliede Lierse geheel.
"De overgang van Racing Antwerpse naar Guco is één van de beste beslissingen die ik ooit heb genomen", lachtte de 22-jarige forward. "Twee factoren lagen aan de basis van mijn overgang naar Guco. Je moet weten dat ik een bijzonder ambitieuze speler ben en vandaar dat ik voor Guco koos. De Lierse ploeg straalt ambitie uit en wil hogerop. Bij Racing Antwerpse, mijn ploeg van vorig seizoen, heb ik die ambitie nooit aangevoeld."
"Een tweede factor die in feite de doorslag gaf bij mijn transfer was de coaching staff bij Guco Lier. Ik was me er van bewust dat ik als jonge en eergierige speler bij het ervaren trainersduo Van den Eynden-De Koninck heel wat kon opsteken. Ik durf nu beweren dat ik de jongste twee maanden meer heb geleerd dan in de voorbije vijf seizoenen."
"De jongste twee maanden heb ik meer geleerd dan in de voorbije vijf seizoenen."
Tom Van Boven
Tom Van Boven steekt het ook niet onder stoelen of banken dat hij er van droomt om met Guco kampioen te spelen.
"Iedereen heeft de mond vol over het feit dat de titelstrijd zal worden uitgevochten tussen drie clubs: Deerlijk, Koekelare en Blankenberge. Over Guco Lier wordt niet gesproken. Het is zeker waar dat we op de openingsdag een fameuze steek lieten vallen op Duffel. De automatismen stonden toen nog niet op punt. Maar bedenk wel dat eerst aan de meet de prijzen worden uitgedeeld."
Of Guco Lier wel degelijk bij de topploegen van de reeks mag gerangschikt worden, zal zaterdag allicht duidelijker worden. Guco krijgt zaterdag het bezoek van Deerlijk, de absolute titelkandidaat. Voor de Pallieters wordt deze confrontatie de match van de waarheid.