Volley: Booischot-trainer Goossens toch tevreden

Print
BOOISCHOT - De topper in eerste nationale tussen Booischot en Lummen werd na een spannende tiebreak gewonnen door de Limburgers. "Uiteraard zijn wij teleurgesteld na dit verlies, maar elke week maken wij progressie en dat stemt mij hoopvol voor de toekomst," aldus Mendo-trainer Marc Goossens.
BR>Mendo Booischot
De spanning was zaterdagavond te snijden in sporthal De Lichten waar Booischot pas in de tiebreak met 17-19 het hoofd moest buigen voor de bezoeksters uit Lummen.
"Ondanks de nederlaag ben ik tevreden over de geleverde prestatie," opende Booischot-trainer Marc Goossens. "Vooraf hadden wij niet gedacht dat wij tegen Lummen, algemeen getipt als titelfavoriet nummer één, dergelijke weerstand konden bieden. Meer zelfs, in een spannende en evenwichtige wedstrijd kwamen wij zelfs op wedstrijdbal, maar jammer genoeg maakten wij het niet af. Ik heb gemengde gevoelens over deze match: tevreden over het geleverde spel, teleurgesteld omdat we heel dicht bij de zege waren."
Wanneer we de naakte cijfers bekijken, heeft Booischot zijn start enigszins gemist. 1 op 3, voor een ploeg die vorig jaar in extremis de promotie naar ereklasse miste, lijkt dat onvoldoende.
"Vergeet echter niet dat ik enkele nieuwe speelsters moet inpassen," vraagt Goossens enig respijt. "Dat vergt uiteraard heel wat werk. Zo merk je dat de variatiemogelijkheden in de aanval niet optimaal zijn, maar dat vraagt tijd. Positief is echter dat er duidelijk progressie zit in onze prestaties. Het potentieel om te groeien is zeker aanwezig in deze groep."
"Het potentieel om te groeien is zeker aanwezig in deze groep."
Marc Goossens
De komende weken zijn volgens de Mendo-trainer, die aan zijn tweede jaar bezig is bij de club, bepalend voor het verdere seizoen.
"De kalendermaker zadelde ons op met een loodzwaar openingsprogramma. Het is belangrijk dat wij de komende twee matchen, tegen Wevelgem en Leuven, de stijgende lijn van de voorbije weken bevestigen. Anders moeten wij de ambities bijstellen, maar daar denk ik liever niet aan," aldus Goossens.