Volley: Beivoc scoort twee op drie

Print
HUMBEEK - Coach Alain Sohie ziet zijn Beivoc nog te veel met ups en downs spelen. "We scoren twee op drie en dat is aardig meegenomen, maar toch zijn we nog niet goed bezig. Op Hemelveerdegem konden we rekenen op een sublieme Wim De Vos die het puntentotaal flink opdreef. Als ploeg scoren we nog te onregelmatig. Dat komt vooral omdat onze middenmannen anders moeten leren spelen en denken."
BR> Tot vorig seizoen rekende Beivoc te veel op haar middenspelers. Bertels en Michiels scoorden door hun bal hoog maar traag links en rechts en ook wel over het blok te meppen.
"In het moderne volleybal is voor middenspelers eerder een belangrijke defensieve rol weggelegd. Vooral blokkerend moeten zij scoren en beletten te scoren. In aanvallend opzicht moeten zij snelle eerste tempo's kunnen spelen en de midblokker van de tegenpartij bij zich houden zodat onze hoekaanvallers in een één tegen één situatie de zaak kunnen afmaken. En daaraan moeten we nog werken."
"De wil is er en dat werd op Hemelveerdegem bewezen door het getoonde enthousiasme en de vechtlust waarmee we de spelers deze wedstrijd afwerkten. Als ons systeem draait zoals ik het wens mogen we naar een plaats bij de eerste vier mikken".
"Dit weekend zijn we vrij en dat komt goed uit. De Vos is nog niet geheel hersteld van zijn blessure (scheurtje buikspieren), die extra week rust zal hem goed doen."