Basket: Boom tweemaal dicht bij stunt

Print
BOOM - De Boomse guard, Eric Hereygers zal zich de wedstrijd bij titelkandidaat Deerlijk nog lang herinneren. Bij een 80-80 stand, vier seconden voor tijd, miste Hereygers twee vrije worpen. Meteen was er een verlenging nodig om de winnaar te kennen.
BR> In die verlenging waren de steenbakkers opnieuw dicht bij een stunt. Veertien seconden voor tijd leidde Boom met 86-87 en mocht Hereygers nogmaals twee vrije worpen nemen. Opnieuw miste hij ze beiden. In extremis lukte Deerlijk de winnende korf. Om je de haren uit het hoofd te rukken. Dat Eric Hereygers in de put zat hoeft zeker niet gezegd.
"Ik wil er wel op wijzen dat we in totaal veertien vrije worpen hebben gemist", aldus de coach van Boom, Arnold Callay. "Uiteraard zijn de vier vrije worpen van Eric Hereygers doorslaggevend. Na de wedstrijd zat niet alleen Eric in de put, maar de ganse ploeg."
Door het nipte verlies komt de knalprestatie van Kevin Comyn en Rudi Van den Bosch wat in de schaduw te staan. Comyn (27 punten) was de uitschieter in de eerste helft. Rudi Van den Bosch (19 punten) torende na de rust letterlijk en figuurlijk boven iedereen uit.