Volley: Pardaf buigt in slotfase

Print
KRUIBEKE - Toen Pardaf Kruibeke in zijn partij tegen Herenthout de eerste twee sets binnenhaalde, leek iedereen overtuigd van een tweede thuiszege. Pardaf kon die ideale uitgangspositie echter niet vasthouden. In de derde set viel de servicedruk weg en kantelde de match.
BR>"In twee perfecte sets grepen we Herenthout naar de keel. Vanaf de derde set verminderde onze opslagdruk en moesten wij de greep op de match lossen. Bij 19-19 zat een 3-0 winst er nog in, maar in de slotfase ging mijn jonge ploeg toch op de knieën", zegt Julien Van de Vijver.
"Deze opdoffer kwamen de jongens niet meer te boven. Toch mogen we niet wanhopen. De ploeg heeft bewezen gedurende drie kwartier op hoog niveau te kunnen meedraaien, maar het vierde kwartier moeten zij het initiatief aan de meer ervaren tegenstanders laten.
Tijdens de slotset vond mijn team weer zijn draai maar toch zal de matchwinst voor een andere keer zijn. Misschien wel voor de terugronde. Ik zie deze groep week na week progressie maken zodat ik na de jaarwende meer stabiliteit mag verwachten", aldus Julien Van de Vijver.

Bouwen


Ook de Pardaf-vrouwen kennen een moeizame start. Na drie speeldagen is het team van Joris Van den Baere nog altijd op zoek naar de eerste overwinning. Tegen Kärcher Herentals B werd opnieuw zwaar verloren (3-0).
"Cijfers zeggen evenwel niet alles want tot 10-10 konden we gelijke tred houden, maar in de slotfase moesten we de rol lossen", stelt Joris Van den Baere. "Momenteel betalen we de tol van onze slechte voorbereiding. Fysiek schieten we tekort en het is dan dat de prijzen worden gedeeld.
Behalve Nicky Embrechts die met een voetblessure nog enkele weken out is, recupereer ik iedereen. Dat betekent dat zowel Katrijn Verhaegen als de meisjes met herexamens terug zijn en ik eindelijk aan mijn ploeg kan beginnen bouwen.
Ik besef dat er nog veel werk aan de winkel is. Wij weten dat we week na week op de toppen van de tenen zullen moeten lopen. Wellicht zijn er in deze reeks nog zwakkere zusjes maar om hen te kloppen zullen we toch een extra inspanning moeten leveren", aldus Van den Baere.