Basket: "Bell's heeft nog een ruime groeimarge"

Print
SINT-NIKLAAS - Dirk Vervaet heeft zich zijn overstap van eersteklasser Brother Gent naar Bell's Sint-Niklaas nog geen seconde beklaagd. Bell's trok hem aan voor zijn shotkracht, en meer specifiek, zijn driepuntshot, dat voor de tegenstander dodelijk is. Hij lost de verwachtingen in.
BR>Basketbal
Tegen Erpe Mere scoorde de Gentenaar met zes driepunters, drie in elke speelhelft, voor het eerst een twintiger voor zijn nieuwe club. Bell's staat met drie opeenvolgende overwinningen mee op kop. De ploeg zit op schema om zich als een titelkandidaat te manifesteren.
"De eerste drie matchen verliepen op een identieke manier. We sloegen vlot een op het eerste gezicht definitieve kloof. Achteraf konden we de tegenstander niet definitief afhouden, hoewel de winst niet echt in gevaar kwam. We moeten onderkennen dat we nog een probleem hebben om over de volle veertig minuten hetzelfde niveau te halen", denkt Dirk Vervaet.
"Ik moet toegeven dat ik verrast ben over de waarde van derde klasse", gaat Vervaet verder. "Mijn ervaring in eerste klasse is geen reden om deze competitie te onderschatten. De meeste ploegen beschikken over een spelerskern die zowel ervaring als ambitieuze jeugd bevat.
Het voordeel van Bell's is dat we als groep nog een ruime groeimarge hebben. We hebben een brede kern, een groep jongens met een goede onderlinge verstandhouding. Er is zeker geen fysieke reden voor onze terugval in de tweede helft. Het is een kwestie van vertrouwen.
We moeten op training nog harder werken om dit onderdeel bij te schaven. Het is niet gemakkelijk om over de volle veertig minuten dezelfde intensiteit aan te houden. We brengen de tegenstander in verlegenheid door ons kort opzittend verdedigingssysteem. We puren gemakkelijke korven uit die aanpak. Aanvallend mogen we normaliter geen probleem hebben", oordeelt forward Vervaet.

Status


"De coach, die goed bij de ploeg past, houdt ons met beide voeten op de grond. We mogen ons niet blind staren op onze ongeslagen status. Er wachten ons nu zwaardere opdrachten. We willen bij de groep van de titelkandidaten horen. De meeste concurrentie zal van Aartselaar, De Pinte, Pitzemburg komen", is de overtuiging van Dirk Vervaet, die weet dat zijn bommen Bell's over moeilijke momenten moet helpen.