Basket NBA: Lakers opnieuw onderuit

Terwijl Kobe Bryant opgelucht kon herademen, nadat hij woensdag tot een akkoord kwam met de jonge vrouw die hem sinds twee jaar beschuldigde van seksuele agressie voor een burgerlijke rechtbank, ging zijn team LA Lakers voor de vierde keer op rij onderuit. Gastheer Boston kende geen genade: 104-101.

Belga

Bryant was goed voor 26 punten, maar miste de gelijkmaker. Vlak voor de 'buzzer' sprong zijn driepunter van de ring weg. De topscorer bij de Lakers was spelverdeler Chucky Atkins (29 ptn). Boston kon rekenen op het duo Pierce-Walker, respectievelijk goed voor 29 en 16 punten. Rocky Davis was met 29 punten ook belangrijk bij de derde opeenvolgende zege van de Celtics.

Voor de Lakers, vorig jaar nog finalist, komen de playoffs nu in gevaar. Als achtste voelen ze de hete adem van de Denver Nuggets in hun nek. Denver kent een heropleving na de komst van hoofdcoach George Karl.

Cleveland bevindt zich net als de Lakers ook in een mindere periode. De Cavaliers van LeBron James verloren voor het eerst dit seizoen viermaal op rij. Woensdag waren de bezoekers uit Seattle met 86-103 veel te sterk. De All Stars Ray Allen (31 ptn) en Lashard Lewis (20) wisten de 32 punten van James uit.

Aangeboden door onze partners