Kim Clijsters bereidt Indian Wells voor in de Verenigde Staten

Maandag begint in de Verenigde Staten het tennistoernooi van Indian Wells. Kim Clijsters, het nummer 134 van de wereld, zal er voor het eerst sinds haar opgave in de derde ronde in Berlijn in mei vorig jaar een buitenlands toernooi betwisten.

Belga

"Het is lang geleden, maar ik ben nog eens in het buitenland voor een toernooi!", laat de Limburgse donderdag op haar website (www.kimclijsters.be) weten. "Ik zit nu wel met een immense jetlag en ben doodop. Maar het is best fijn dat opnieuw te mogen ervaren. Volgende week speel ik hier het toernooi van Indian Wells. Ik wilde per se vroeg genoeg zijn om me aan te passen aan de ondergrond en om opnieuw de trainingsarbeid rustig op te bouwen zodat ik niets hoef te forceren met de pols."

Kim Clijsters vierde op 15 februari haar (succesvolle) terugkeer in competitie tijdens de Proximus Diamond Games in Antwerpen. Daar versloeg ze de Kroatische Jelena Kostanic (6-1, 6-4) en de Russin Nadia Petrova (7-5, 6-7 (3/7), 6-1), en ging er pas uit in de kwartfinales tegen de Amerikaanse Venus Williams (6-2, 6-3).

"Vanaf nu zal ik sowieso op elk toernooi vroeger ter plaatse moeten zijn en ook meer matchen moeten spelen. Geen 'bye' meer in de eerste ronde en een reële kans om meteen tegen een top-10 speelster te moeten uitkomen", zegt het ex-nummer 1 van de wereld.

"Dat lijkt misschien niet zo ideaal, maar aan de andere kant is dat voor mij de beste manier om snel mijn niveau weer omhoog te krijgen. Ik had ook kunnen wachten op mijn beschermde ranking, maar dan had ik de toernooien van Antwerpen en nu de twee Amerikaanse moeten overslaan en daar had ik geen zin in. Mijn planning voor de volgende maanden ligt voorlopig vast, als alles tenminste goed blijft gaan met me. Maar voorlopig hoor je me niet klagen", besluit ze met een kwinkslag.

Vorig jaar werd het met 2,1 miljoen gedoteerde toernooi van Indian Wells gewonnen door Justine Henin-Hardenne, die in de finale de Amerikaanse Lindsay Davenport met 6-1 en 6-4 versloeg. Kim Clijsters moest toen in de tweede ronde verstek laten gaan omwille van problemen met de pols.

Aangeboden door onze partners