Breda krijgt eerste gameschool

In Breda komt de eerste volwaardige gameschool van Nederland. Studenten krijgen onder meer les in conceptontwikkeling, techniek, ontwerpen en marketing voor computerspellen. De NHTV Game Academy van de Internationale Hogeschool in Breda opent uiterlijk in augustus 2006 de deuren.

Belga

De Game Academy is een initiatief van speluitgever Playlogic en de gemeente Breda. De nieuwe hbo-opleiding moet ontwerpers van videogames afleveren. Nederland kent nu onvoldoende opleidingsmogelijkheden. Van de zestig ontwerpers die bij Playlogic in Breda werken, komt een groot deel uit Frankrijk, België en Groot-Brittannië. Uit onderzoek blijkt dat voor afgestudeerden ook ruime kansen in andere ICT-sectoren bestaan, bijvoorbeeld als vormgever of ontwikkelaar van simulaties.

Voertaal op de Game Academy is Engels, studenten uit zowel binnen- als buitenland zijn welkom. Ook een deel van de docenten komt uit het buitenland.

De opleiding gaat per jaar negentig studenten aan de poort selecteren. "De industrie vraagt om afgestudeerden die een goed abstractievermogen hebben, creatief en sterk gemotiveerd zijn", liet NHTV donderdag weten. De ene helft specialiseert zich als programmeur, de andere als 'visual artist'.

Het Nederlandse ministerie van Onderwijs moet de opleiding nog goedkeuren maar het ministerie van Economische Zaken steunt en stimuleert het initiatief.

Aangeboden door onze partners