Na Ferrari weigert ook Red Bull om Minardi te laten starten

Het ziet er steeds meer naar uit dat Minardi niet aan de start zal komen van de eerste Grote Prijs van het seizoen, zondag in het Australische Melbourne.

Belga

Na Ferrari wil nu immers ook het Oostenrijkse Red Bull-team niet dat de in Italië gevestigde renstal met de oude wagen 'Down Under' aan de start verschijnt.

"Ik heb erg veel sympathie voor het team, maar regels moeten nageleefd worden. Hoe frustrerend zou het niet zijn mocht Minardi starten en ons WK-punten ontfutselen", verklaarde Red Bull-baas Christian Horcher.

Het financieel geplaagde Minardi wil de eerste GP afwerken met de oude wagen omdat de nieuwe versie nog niet klaar is. Teambaas Paul Stoddart zei de reacties van de andere teams niet te kunnen begrijpen. "Als ze ons verplichten de wagens aan te passen, zouden we dit met een kettingzaag moeten doen. Het zou veel gevaren inhouden en ik wil onze jonge piloten die stress besparen."

Minardi mag alleen aan de start verschijnen indien de tien andere renstallen hun fiat daarvoor geven. "Indien ze een oorlog in de pits beginnen, zal Ferrari daar niets bij winnen. De strijd moet op de racebaan plaatsvinden", dixit Stoddart.

Aangeboden door onze partners