Tekenaar Marc Verhaegen vecht ontslag bij Studio Vandersteen aan

Striptekenaar Marc Verhaegen vecht zijn ontslag bij de Studio Vandersteen aan en dreigt met gerechtelijke stappen. "Het ontslag van Verhaegen was niet conform de arbeidswetgeving. Als de Studio niet bereid is tot een minnelijke schikking, stappen we naar de arbeidsrechtbank", zegt mr. Koen Maenhout, de advocaat van de voormalige tekenaar en scenarist van Suske & Wiske Eind vorige week raakte bekend dat de 47-jarige Verhaegen moest opstappen bij de Studio Vandersteen, onder meer omdat "hij zich niet kan vinden in het werken in een team", luidde het bij de Studio.

Belga

Het ontslag was een aanfluiting van de wet op de arbeid, zegt Verhaegen. "De beëindiging van de samenwerking, zonder vorm van overleg, en vooral het versturen van een persbericht met onjuiste informatie maken dat deze beëindiging op een totaal willekeurige wijze is gebeurd met de bedoeling mij schade te berokkenen", meent de tekenaar.

"De Studio suggereerde dat ik niet zou kunnen functioneren in een team, geen leiding aan de tekenaars zou kunnen geven en niet zou kunnen samenwerken. Ook dat is totaal uit de lucht gegrepen. Ik ben bij het schrijven en tekenen van verhalen meermaals als coördinator opgetreden. Het maken van een stripreeks als Suske & Wiske is nu eenmaal de inzet van een heel team", is zijn argument.

Verhaegen overlegt met zijn advocaat welke stappen kunnen ondernomen worden. "In eerste instantie gaan we de Studio in gebreke stellen en in overleg zoeken naar een minnelijke schikking. Als die er niet komt, stappen we naar de arbeidsrechtbank van Antwerpen", aldus advocaat Koen Maenhout.

Aangeboden door onze partners