Golf: Houthalen mikt op top-drie

Print
HOUTHALEN-HELCHTEREN – De roodwitte LGCC-troepen vertrokken erg ambitieus in de nationale interclubs. Met toppers als Florian Dohmen, Pasquale en Patrizio Di Marco, aangevuld met routiniers als Bruno Steensels en Jan-Peter Baert, wilde men zelfs een gooi doen naar de nationale titel in de hoogste heren-reeks. Houthalen lootte in de eerste wedstrijddag meteen favoriet Kapellen. Een zware dobber. De foursomes gingen verloren en ondanks winst van Florian Dohmen, Pasquale Di Marco en Bruno Steensels moesten de Limburgers een erg nipte 4-3 nederlaag wegslikken. Doel is nu de nationale top-drie.
BR>De LGCC-dames deden het wél uitstekend. Startend in de tweede divisie van de hoogste reeks mikken ze resoluut op de titel en promotie. De eerste stap is alvast gezet. Ellen Smets, Valerie Fontaine , Kathleen Renders, Micheline Jankelevitch en Toos Verwasch wonnen van Rinkven met overduidelijke 5-0 cijfers.
Flanders Nippon start ook in Heren 1. Men wil er uit divisie 3 wegklimmen. Bart Huynen, Friso den Boer en het Collett-trio verloren echter met 3-2 de eerste confrontatie tegen Louvain-la-Neuve. In Heren 2 liefoogde Houthalen eveneens naar de nationale titel. Sart-Tilman versloeg Jan Hillen, Thierry Peeters, Vincent Valvekens, Rudy Van Steenbergen en Olivier Boes met 4-1. Olivier Boes zorgde voor het enige LGCC-punt. Wel zegekreten in Lummen. Golfforum 2 start in Heren 2 en toont zich daarmee de sportieve nummer drie op de Limburgse golfscène. Benny Willems zag zijn jongens met 3-2 winnen. Spiegelven start in Heren 3 waar men divisie 5 vaarwel wil wuiven. De eerste stap is alvast gezet. Het team van Fons Henckens, Guy Habraken en co won met 3-2 van de Kempense.
Nog enkele nagekomen uitslagen: Luc Lenaerts en Rozy Van Grootel wonnen in Hasselt de Prijs Inside. Tony Konings en Dominique Ten Haaf toonden zich in tweede categorie onvermurwbaar. Dirk Buysse ging met de initiatieprijs aan de haal. In de Prijs AEW triomfeerde Manu Monard. Frederick Vandeput en Cato Henriksen mochten mee op het podium. Mariane Vanolst won bij de dames. Jacques Tielens, Jenny Tackoen en Stany Barthels wonnen de overige reeksen.