Fashion Trip brengt werk van mode-onderwijs naar pendelaars

Van 1 tot 14 maart is in het Centraal Station van Antwerpen de tentoonstelling Fashion Trip te bezichtigen. De tentoonstelling is een initiatief van het Instituut Maris Stella Sint-Agnes uit Borgerhout en kadert in de promotiecampagne rond het mode-onderwijs van de IVOC, het opleidingscentrum voor confectie.

Belga

Wie in het Centraal Station van de trein stapt, ziet onmiddellijk een grote, veelkleurige wimpel hangen. Op verschillende plaatsen in het staan station staan silhouetten bekleed met modecreaties opgesteld. Beneden, in de centrale hal, staat de modebox, het pronkstuk van de tentoonstelling. Die toont werk van studenten van de vierde graad BSO, modevormgeving en de derde graad BSO, specialisatie herenkleding.

Fashion Trip kadert in de promotiecampagne van het IVOC die loopt tussen 1 maart en 20 maart. Bedoeling is om het technisch en beroepsonderwijs van zijn slechte imago af te helpen. Op verschillende locaties in Vlaanderen stellen leerlingen uit het mode-onderwijs hun creaties ten toon.