Jeugdboekenweek zoekt antwoord op prangende vragen op www.woeps.be

De Stadscampus van de Universiteit Antwerpen wordt op zondag 6 maart omgetoverd tot een kinderuniversiteit voor het openingsfeest van de 34ste Jeugdboekenweek. Iedereen tussen 4 en 12 jaar oud kan er terecht voor een antwoord op de meest uiteenlopende, diepe of absurde vragen. Echte professoren en jeugdauteurs formuleren een antwoord, maar er zijn ook kennislabo's en workshops waar je zelf kan experimenteren.

Belga

Wou je altijd al weten waarom zeewater zout smaakt of waarom dieren niet kunnen praten? Dan ken je een kijkje nemen op

, de website van de Jeugdboekenweek: WWW staat op deze site vooral voor "Wie Weet Waarom" en "woeps" is een knipoog naar alles wat niet helemaal begrijpelijk, maar uitdagend of gewoonweg hilarisch is. Kinderen uit heel Vlaanderen stuurden de voorbije maanden zo hun meest prangende vragen naar de Stichting Lezen. En die vragen vormen het uitgangspunt van de Jeugdboekenweek.

Wie geen afdoend antwoord vindt tijdens het openingsfeest op de kinderuniversiteit in Antwerpen, kan tijdens de jeugdboekenweek van 6 tot 20 maart terecht in alle Vlaamse openbare bibliotheken voor het WOEPS-spel. Dat is een groot spelbord met vraag- en opdrachtkaarten voor elke leeftijd. Tijdens het spel leren kinderen verschillende boeken kennen, reflecteren over filosofische vragen of stellingen, informatie opzoeken in de bibliotheek, boeken terugvinden in het rek, noem maar op. Wie deelneemt krijgt een polsarmbandje en maakt kans op een gratis ticket voor Technopolis.

Heel wat musea en organisaties, zoals Technopolis, MuHKA, Earth Explorer of de Antwerpse Zoo, doen tijdens de jeugdboekenweek bovendien een extra inspanning voor jonge boekenwurmen. Meer informatie over alle evenementen is terug te vinden op

.

Voor de feestelijke opening op zondag 6 maart moet je vooraf reserveren. Dat kan van maandag tot vrijdag, van 10 tot 14 uur op 03/202.83.78.