Peter Bex Belgisch kampioen hengelen

Print
MECHELEN-HOFSTADE - Peter Bex slaagde erin op de Leuvense Vaart individueel Belgisch hengelkampioen te worden. Bex behaalde de titel ook al in 1994. Tijdens de halve finales, in de voormiddag, waren er nog negentig hengelaars aan het werk. Het werd een zeer snelle visserij. Peter Bex ving in drie uur tijd 150 stuks vis. Een hels tempo, want het betekent dat hij bijna om de minuut een visje naar de kant haalde.
BR>Zoals altijd in hengelwedstrijden was de loting voor een goede plaats levensbelangrijk. Peter Bex gokte alles of niets. «In de finale telt immers alleen de eerste plaats,» aldus de zeer realistische Belgische kampioen. «Ik gokte op de brasem. Vandaar dat ik veel meer leem in het water wierp naast wat muggenlarven en een klein beetje voornvoeder. Toch verliep de start van de finale niet bepaald naar wens.»
Omdat de vissers tijdens de finale in lijn hengelden - in tegenstelling tot de voormiddag toen ze in sectoren visten - merkte Peter Bex dat zijn buur Stefan Dewildeman zeer veel vis ving. Na een uur hengelen had hij dan ook een grote achterstand opgelopen op Dewildeman. Intuïtief voelde hij op dat ogenblik aan dat hij een bol moest bijwerpen. De vis kwam meteen naar het voeder van Bex. Dewildeman reageerde, maar wierp te veel en te ver, waardoor hij veel minder ving. Peter profiteerde dan ook in feite van de fouten van zijn rechtstreekse concurrent. Het geluk schuilt soms in een piepklein hoekje...

Beek


Met het behalen van de Belgische titel blijft de kampioenentrui bij de Beekse Vissers. Vorig jaar ging de titel immers naar Guido Nullens. Peter Bex: «Deze trui is de bevestiging van het feit dat ik goed bezig ben. Het kan mij alleen maar sterken om mijn beste krachten te wijden aan de A-internationalen waar ik nog moet knokken om mijn plaatsje.»
De eerder bescheiden Belgische kampioen heeft nochtans al een aardig palmares bij mekaar gevist. Naast de Belgische titel bij de junioren, werd hij ook wereldkampioen op het individuele vlak in 1992 en met de Belgisch ploeg in 1992, 1993 en 1994. Toch een fraai palmares voor een 24-jarige.