Petanque: Sterke Van Gorp en Claes

Print
LANAKEN - De finale van de Beker van Limburg was een kolfje naar de hand van vader en zoon Van Gorp gekoppeld aan Nico Claes. Op Sparrendal hadden ze geen moeite met de andere eersteprovincialers Fons Thijs-Julien Vanderspikken en Johnny Menten (PC Runkst). Het Beringse trio zette een duidelijke 13-3 neer. Genk, met Rene Steyvers-Roger Veltjen-Harry Schmitz, werd derde en de beste ploeg uit tweede provinciale. Op rang vijf volgden Kie Daemen-Josine Dobrange-Annie Rouma van Runkst als beste ploeg uit derde provinciale.
BR>Op het Vlaams- of Ligakampioenschap van het beste gemengde doublet in Genebos-Lummen wonnen Jos Michiels-Hendrika Lodewijckx (PC Pelt) de finale bij de veteranen. Brons was er voor het Limburgse mixte doublet van Fons Thijs (Runkst) en Anni Snijers (Genebos) samen met Brouwers-Vercammen van Herentals.
Bij de seniores was het duo Johan en Sophie Verelst het beste vóór Christine Bosmans-Christian Neirinckx, Luc Van Damme-Pascale Van der Borght, Francois Van der Meerssche-Sigrid Van Belle (allen van Alosta). De eerste Limburgse ploegen van Beringen eindigden op rang vijf.