Topscheidsrechter Collina stopt aan het einde van het seizoen

De Italiaanse topscheidsrechter Pierluigi Collina stopt op het einde van dit seizoen heel waarschijnlijk met het leiden van voetbalwedstrijden, zo meldt La Gazzetta dello Sport woensdag.

Belga

Collina, die in februari 45 jaar werd, zou nog één seizoen langer ref mogen zijn van de Italiaanse Scheidsrechtersfederatie (AIA) en de Italiaanse Voetbalbond (FIGC). Maar, Collina zou ook scheidsrechtersbaas kunnen worden voor de Serie A en Serie B, waar hij Paolo Bergamo en Pierluigi Pairetto zou opvolgen.

Volgens de reglementen van de Fifa (Wereldvoetbalbond) mag Collina nog tot december internationale wedstrijden leiden. Fifapresident Sepp Blatter liet in het verleden al uitschijnen dat de carrière van de Italiaan zou verlengd worden tot met de eindronde van het WK 2006 in Duitsland. Velen achten het echter waarschijnlijker dat Collina een begeleider zal worden van startende internationale scheidsrechters.

Collina, die bekend staat om zijn karakteristieke kale hoofd en priemende ogen, floot zijn eerste wedstrijd in de Serie A in 1991. Hij werd internationale ref in 1995 en werd vijf keer verkozen tot beste scheidsrechter.

Aangeboden door onze partners