Bianchi rally: Princen moet uitkijken

Kris Princen, in een Renault Maxi Mégane aan de leiding in de tussenstand van het Belgisch internationaal rallykampioenschap, gaat vrijdag als favoriet van start in de Lotto Bianchi Rally. Een misstap van de Limburger in deze voorlaatste manche van de competitie zou echter in het voordeel kunnen uitdraaien van Pascal Gaban, in een Citroën Saxo Kit-car zijn enige rivaal in de strijd om de titel.

Belga

BR>De titelstrijd kan in de dertigste editie van de Bianchi dus in zijn definitieve plooi vallen. Princen lijkt in het voordeel met een krachtiger Renault maar gaat anderszijds van start met de wetenschap dat hij al tweemaal de strijd moest staken, wat in de Bianchi meteen de weg vrij zou maken voor Gaban.

De verrassing zou echter wel eens kunnen komen van Bernard Munster, de kampioen van '95 die van start gaat met een Subaru Impreza. Munster, in april laatstleden het slachtoffer van een ongeval, is gehandicapt wegens een gebrek aan wedstrijdritme, euvel dat in geval van regen gecompenseerd wordt door zijn vierwielsaangedreven Subaru. Ook de Mazda 323 GTR van Mathias Viaene is ook daarom technisch bevoordeligd. Outsiders zijn Clause en Cunin (Opel Astra GSI), Leroy (Citroën) en Depierreux (Seat Ibiza).

In groep N bindt Peter Tsjoen - die in deze Bianchi de titel kan veroveren - in zijn Mitsubishi Lancer Evolution 6 de strijd aan met Larry Cols, kampioen '98, en Dominique Julien.

Voor zijn dertigste editie doet de Bianchi Rally opnieuw het historisch centrum van Beamont aan en wordt, gelijktijdig met de internationale race, een provinciale wedstrijd georganiseerd. 95% van het parcours wordt op asfaltwegen verreden terwijl twee nieuwe chronoritten worden ingelast op de kasseien van Leernes en Thy-le-Chateau. In totaal krijgen de deelnemers negen verschillende chronoritten te verwerken. De rally start vrijdag met twee ronden waarin telkens vier chronoritten. Zaterdagmorgen wordt vervolgd met twee «boucles» met telkens zes chronoritten en een ronde met vijf speciale ritten.