Drie dossiers van eersteklassers nog niet bij KBVB

Dinsdagavond, bij het sluiten van de burelen, waren de licentiedossiers van drie eersteklassers nog niet aangekomen op de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), meer bepaald van Lierse, La Louvière en Sint-Truiden. Of die dossiers nog zullen aanvaard worden, hangt af van de poststempel op de enveloppe waarin ze verstuurd werden.

Belga

Maandag hadden 8 teams uit de hoogste divisie (Club Brugge, KV Oostende, AEC Bergen, Excelsior Moeskroen, Sporting Lokeren, Beveren, Racing Genk en Germinal Beerschot) al hun dossier ingediend, en dinsdag kwamen er daar nog 7 bij (AA Gent, Cercle Brugge, Standard Luik, Sporting Charleroi, Anderlecht, Westerlo en Brussels).

Van de clubs in tweede klasse ontbreken nog vier dossiers: van Antwerp, Wezet, Tubeke en Maasmechelen.

De licentiecommissie begint zaterdagmorgen om 9u00 aan haar taak, en ook volgende week maandag is er een vergadering gepland. De commissie begint met de tweedeklasseclubs, en eind maart worden de dossiers van de eersteklassers ter hand genomen.

De dossiers van de derdeklasseclubs worden pas op het einde van de lente bekeken, en enkel van de clubs die mathematisch nog een kans maken op promotie naar tweede klasse. Volgende clubs hadden dinsdagavond hun dossier ingediend: KV Mechelen, RC Mechelen, Maldegem, Tienen, White Star Woluwe; Oud Heverlee Leuven, Cappellen, Denderhoutem, Tongeren, Sprimont en Walhain.