Erwin Janssens wint BK slalom

Print
Erwin Janssens, lid van de Mechelse Autoclub (MAK) behaalde net zoals vorig jaar de titel van Belgisch kampioen in het onderdeel slalom. In 1998 werd hij in de bloemetjes gezet voor zijn titel bij de Groep N-wagens. Dit jaar legde hij de lat hoger.
BR> Andere reglementswijzigingen zorgden ervoor dat Erwin met zijn nu reeds 24-jarige Audi 50 niet meer terecht kon bij de Groep N-piloten. De wagen voldeed niet meer aan de gestelde eisen en Erwin werd voor de keuze gesteld ofwel zijn wagen terug in de originele toestand te verbouwen ofwel bij de Groep A wagens te gaan rijden.
"Ik geloof echter niet dat ik bij de Groep A-wagens nog een kans zou maken op het veroveren van de nationale titel. Uiteindelijk viel alles nogal mee. Ik reed negen slaloms dit jaar en werd zelfs vijfmaal eerste in de klasse. De overige vier wedstrijden waren telkens goed voor een tweede plaats. Met deze resultaten werd ik als beste Groep A-piloot opnieuw Belgisch kampioen. Ook de titel in het VAS-kampioenschap schreef ik bij op mijn palmares", vertelde Erwin Janssens.
Bij de Mechelse club is men alvast tevreden met het resultaat. Erwin sloot zich vorig jaar wegens de problemen bij de club aan bij Duindistel, maar twijfelde er geen ogenblik aan zich terug lid te maken van de MAK toen alles opgehelderd was en de Mechelse club hem opnieuw een nationale licentie kon bezorgen.

Rallysfeer


Erwin is nu zeven jaar actief in het slalomwereldje en heeft er nog altijd niet genoeg van. Bovendien zal hij samen met zijn broer Marc Janssens halverwege de maand oktober deelnemen aan de rally van Sombreffe. Voor Marc is het al lang geleden dat hij zijn Kadet GSI van stal hield. De bedoeling is echter alleen maar de rallysfeer nog eens op te snuiven.