TC Mol brengt tennis voor smulpapen

Print
Tien jaar geleden beviel ten huize Belsebaan 26 iemand van een merkwaardig ideetje. "Tornooi zonder geldprijzen. We strooien heel ander manna uit. Etentjes, wijnpakketten en noem maar op." Als voorstel origineel, spiritueel, lumineus. Daarover bleek elkeen het roerend eens. Maar her en der ontbrak ook het vleugje scepticisme niet. Of het initiatief wel zou aanslaan? Welnu, het sloeg aan. Voor de elfde keer al nota bene. De uitgave '99, zaterdag aan het apotheosedagje toe, troonde zelfs een nieuw record op de tabellen.
BR>Marleen Aerts (wedstrijdleider): "Een totaal van 329 koppeltjes. Keurig resultaat. Niet vergeten dat het zomerseizoen al vrijwel het hoofd in de schoot heeft gelegd."
De negen dubbelreeksen (vrouwen 2, mannen 4, gemengd 3) worden niet zelden al in een vroeg stadium opgesmukt met de prijzige natjes en droogjes. "Het etiket gastronomisch dubbeltornooi is een vlag die duidelijk de lading dekt. Prijzen in het vat vanaf de achtste finales, dat kan. Het wordt allemaal natuurlijk ook mee bepaald door de omvang van de reeksbezetting. En zonder een resem gulle sponsors zou de club natuurlijk niet zo royaal uit de hoek kunnen komen."

500


TC Mol staat niet genoteerd als een kleine garnaal. Acht buitenvelden, waarvan een handvol met verlichting, drie binnenterreinen. Inderdaad, meer dan een mond vol. Maar met bijna 500 namen op de ledenlijst blijkt veel dan ook vaak nauwelijks genoeg. Hilde Dierckx, vertegenwoordigster van het thuisfront, torst nog steeds drie balen hooi op haar tornooivork. DG15pt. met Peter Verbist als partner, DD15pt. met Maddy Mast naast zich, DG50pt. met Dirk Van Craenendonck als rechterhand. Zoals al vermeld, op zaterdag 2 oktober valt het doek. Finales om 13.00 uur, 15.00 uur en 17.00 uur, Breugheltafel vanaf 19.00 uur met aansluitend prijsuitreiking en gezellig samenzijn. Voor zoveel moois kan ook de weermaker niet ongevoelig blijven.