Droomontmoeting voor het Duitse publiek

In de hoogst gedoteerde tennisshow ter wereld komt het tot een droomontmoeting. Althans voor het Duitse publiek. In de kwartfinale van de grandslamcup speelt Tommy Haas vandaag tegen André Agassi. De nieuwe held van het Duitse tennisvolk versloeg in de eerste ronde de Slovaak Dominik Hrbaty in minder dan een uur tijd: 6-3 en 6-2. Haas imponeerde zo dat de uitgetreden ster Boris Becker in hem een topvijfspeler van de wereldranglijst zag. Met Steffi Graf, zijn nieuwe liefde, aan zijn zijde arriveerde Agassi in München. Hij ging zich intensief voorbereiden op de ontmoeting met Haas. De nummer één van de wereld en winnaar van twee grandslams (Parijs, New York) had een vrije doorgang in de eerste ronde. Nicolas Lapentti kwalificeerde zich woensdag als laatste voor de kwartfinales. In een marathon over twee uur en 57 minuten won de Ecuadoriaan van de Braziliaan Fernando Meligeni: 6-2, 2-6 en 16-14.
BR>Eerder bereikte ook Richard Krajicek de kwartfinales. De Nederlander won dinsdag in twee sets van de Amerikaan Vince Spadea, 6-2 7-5. Krajicek komt in de volgende ronde uit tegen Andrei Medvedev uit de Oekraïne. Met Krajicek haalde ook Greg Rusedski de kwartfinales. De als 12e reekshoofd ingeschatte Brit won zijn partij uit de eerste ronde tegen de nummer vijf van de ranglijst, de Braziliaan Gustavo Kuerten, in drie sets, 6-3 3-6 6-3. In de kwartfinales neemt Rusedski het op tegen de nummer twee van de wereld, de Rus Yevgeni Kafelnikov.
De indeling voor de kwartfinales van de grandslamcup voor mannen: Haas (Dui) - Agassi (VSt), Enqvist (Zwe) - Lapentti (Ecu), Krajicek (Ned) - Medvedev (Oek), Kafenikov (Rus) - Rusedski (GBr).