Dienstenwijzer bundelt informatie voor inwoners van zorggebied Genk

Inwoners van het zorggebied Genk kunnen sinds woensdag beroep doen op de dienstenwijzer, een databank over diensten die hulp aanbieden bij onder meer huishoudelijk werk, boodschappen, vervoer, maaltijden, oppas en tuinonderhoud.

Belga

De dienstenwijzer werd woensdag in Genk officieel voorgesteld. De dienstenwijzer is het resultaat van een samenwerkingsovereenkomst tussen de stad Genk, het OCMW en de gemeenten uit het zorggebied Genk en is via het internet toegankelijk voor alle inwoners uit het zorggebied Genk, As, Opglabbeek en Zutendaal.

Zij kunnen via de dienstenwijzer opzoeken welke diensten er in de gemeenten voorhanden zijn, waar deze te vinden zijn, hoeveel de kostprijs bedraagt en of er al dan niet wachtlijsten bestaan. De gebruiker kan via deze weg ook thuishulp aanvragen. Verder kunnen werkzoekenden via de dienstenwijzer op zoek gaan naar vacatures in de diensten voor thuishulp.

Het softwaresysteem voor de dienstenwijzer werd ontwikkeld door de steden Antwerpen en Gent, met de steun van Vlaanderen. Het systeem werd nadien ter beschikking gesteld van de lokale overheden.