Mechelse netwerkbeveiliger ontmijnt Limburgse "bommail"

De Mechelse netwerkbeveiliger Able heeft een oplossing gevonden voor de zogenaamde bommail die sinds vorige week tientallen Limburgse bedrijven in de omgeving van Beringen en Tessenderlo teistert en voor heel wat economische schade zorgde.

Belga

Via de security appliance aXs GUARD wordt de mailserver van de klanten afgeschermd tegen de mailloop, zo zegt directeur Alex Ongena van Able.

De securitytoepassing van Able controleert en filtert alle extern dataverkeer dat het netwerk wil binnenkomen en regelt en beschermt daarnaast ook de interne communicatie. Ongena zegt dat een bommail bij het Limburgse Essec door middel van de aXs GUARD kon ontmijnd worden.

De mailloop zorgde er vorige week voor dat tal van Limburgse bedrijven onophoudelijk met hetzelfde bericht werden bestookt. De toestroom van e-mails was te wijten aan een configuratiefout en had tot gevolg dat de mailserver van de betrokken bedrijven door de hoge frequentie van de binnenkomende e-mails onderuit ging en onbereikbaar werd. De economische schade voor de bedrijven die hieruit voortvloeide ligt hoog.