Bedrijf moet zelf instaan voor herstel van weg

Het schepencollege is niet bereid op kosten van de stad de weg naar het bedrijf Tubobel op de grens Paal-Tessenderlo te herstellen. Volgens het schepencollege is Tubobel medeverantwoordelijk voor de slechte staat van de weg en moet het daarom zelf instaan voor de herstelling. Bovendien moet Tubobel de buizen op het openbaar domein verwijderen.

kdejager

BR> Het stuk weg ligt in het noorden van Paal, tegen de grens van Tessenderlo, op grondgebied van de stad en vormt een lus rond Tubobel. De weg is in zeer slechte staat. De firma heeft daarom gevraagd het wegdek te herstellen.Volgens de politie is er in 2004 een bromfietser gevallen door de staat van het wegdek.

Bij een plaatsbezoek is vastgesteld dat Tubobel deze weg heeft ingepalmd als eigen fabrieksterrein voor de opslag van betonbuizen. Er wordt constant geladen en gelost. Bovendien is gebleken dat de firma Vanbroekhoven, de vroegere eigenaar van Tubobel, vroeger een asfaltlaag heeft aangebracht op de betonverharding. Nu is het net die laag asfalt die volledig is stukgereden. Het college wil daarom de weg niet laten herstellen op kosten van de stad. Een proces-verbaal wordt opgesteld en Tubobel wordt in gebreke gesteld. Het bedrijf moet zelf instaan voor de betaling. Vermits Tubobel de vorige firma overnam, ligt het zelf mee aan de basis van het stukrijden van de weg.

Aangeboden door onze partners