Werkneemster R. Remmery neemt ontslag na zevende dreigbrief

Nama Amzil, werkneemster bij de Ledegemse firma R. Remmery, neemt ontslag nadat de delicatessenfabrikant woensdagmiddag een nieuwe dreigbrief met 2 kogels ontving.

Belga

Dat meldt De Standaard die een identieke brief ontving. In de nieuwe brief, die werd verstuurd in Gent, dreigde de anonieme briefschrijver er opnieuw mee Van Nieuwenhuyse te vermoorden als hij Amzil niet zou ontslaan. De brief, de zevende al, werd ondertekend met de letters N.V.V. en J.R.

N.V.V. staat volgens eerdere brieven voor Nieuw Vrij Vlaanderen, J.R. staat vermoedelijk voor de Jack Ruby waarvan sprake in de vorige brief. In de tekst worden ook andere ondernemers die moslims tewerk stellen, gewaarschuwd.

Rik Vannieuwenhuyse, de zaakvoerder van het visdelicatessenbedrijf Remmery in Ledegem, heeft nog geprobeerd om Naïma Amzil te overtuigen om geen ontslag te nemen, "maar emotioneel kon ze het niet meer aan", zegt de ondernemer. "Ze bleef bij haar standpunt. Haar ontslag gaat onmiddellijk in, waardoor ze donderdag niet meer in het bedrijf zal zijn", aldus Vannieuwenhuyse.

Het visdelicatessennbedrijf Remmery kreeg woensdagochtend een zevende dreigbrief, met daarin twee kogels. In de brief staat dat een aanslag wordt voorbereid en dat de "fatwah" blijft gelden zolang de vrouw haar hoofddoek blijft dragen.