Hengelt Schalke 04 naar Strupar?

Print
GENK/GELSENKIRCHEN - De Oulare-soap is pas afgelopen of daar hebben we al de eerste aflevering van de Strupar-soap. De prestaties van de Genkse spits zowel in clubverband als bij de nationale ploeg hebben blijkbaar de interesse gewekt van een aantal buitenlandse clubs. Vooral Schalke 04, waar Belgen thuis zijn, lijkt de Gouden Schoen te willen lospeuteren bij Racing.
BR>
Dat althans staat vandaag te lezen in het Duitse sportweekblad Sport Bild. Volgens het artikel heeft manager Rudi Assauer van de Königsblauen de Genkse clubleiding gepolst of een transfer bespreekbaar is. Hij zou geen negatief antwoord hebben gekregen. Maar de voorwaarden voor een overgang zouden niet mals zijn: 12 miljoen mark (een kwart miljard Belgische frank) voor Genk, 800.000 mark (ruim 16 miljoen frank) jaarsalaris voor Strupar.
Branko zelf toonde zich gisteren allerminst verrast door dit nieuws. «Ik heb via-via ook gehoord dat er buitenlandse belangstelling zou zijn, onder meer vanwege Schalke. Maar zelf heb ik nog met niemand contact gehad.»
En? «Tja, als het bericht klopt, zal ik daar natuurlijk eens hard over moeten nadenken. Ik vermoed dat ik in Duitsland een pak meer kan verdienen dan bij Genk.»
Manager Paul Stefani, die nauwe banden onderhoudt met Schalke en betrokken was bij de transfers van Marc Wimots en Michael Goossens, reageerde gisteren alsof hij het in Keulen hoorde donderen. «Bij mijn weten kan dit niet kloppen», aldus Stefani. «Manager Assauer kent Strupar, maar is er niet echt door gecharmeerd.»
Assauer en trainer Huub Stevens gaven gisteren niet thuis. Nico Van Kerckhoven wel. De ex-Lierenaar gaf toe dat er bij Schalke naar aanvallende versterking gezocht wordt. Maar de naam Strupar had hij nog niet horen vallen.
Het slotwoord is voor Luc Rijckalts, de Genkse ondervoorzitter. «Neem van mij aan dat het klinkklare onzin is. Er is geen bod van Schalke binnengekomen. Punt uit. Of we afwijzend zouden staan tegenover zo'n bod? 250 miljoen is uiteraard schoon geld voor een speler van 29. Maar vermits er bij ons nog niet over gesproken is, wil ik er verder geen woorden aan vuil maken.»