Feyenoordfans krijgen verbod voor Duitse stadions

Een groep van 66 Feyenoordsupporters is voor de komende vijf jaar de toegang ontzegd tot alle Duitse voetbalstadions. De supporters, die door de Duitse voetbalbond schriftelijk werden geïnformeerd, kregen deze straf opgelegd voor de ongeregeldheden, die uitbraken na de vriendschappelijke wedstrijd Bayern Leverkussen tegen Feyenoord in januari dit jaar.
BR>De ongeregeldheden begonnen al voor de wedstrijd toen Feyenoordfans zich in het centrum van Leverkussen misdroegen. Na de wedstrijden schiepen de belhamels er genoegen in eerst het stadion, vervolgens de supporters, de politie en hun voertuigen te vernielen.
De politie dreef vervolgens de groep van enkele honderden Rotterdamse voetbalfans terug het stadion in waar ze enige tijd werden vastgehouden. Terug in Nederland dienden de supporters hierover een klacht in bij de Duitse justitie.
Het Duitse gerecht is nog steeds bezig met de juridische procedure tegen de opgepakte Feyenoordsupporters. Ook de klacht van de supporters zelf heeft justitie nog in behandeling.