Freddy Maertens krijgt eigen wielerhappening

Op zaterdag 9 april zal voor de eerste keer de Freddy Maertens Classic, een recreatieve massafietshappening tussen zijn woonplaats Roeselare en zijn geboortestreek in Middelkerke, worden georganiseerd. Zo krijgt de tweevoudig wereldkampioen een fietshappening die naar hem is genoemd. Het gebeuren wordt dinsdagavond in het Nationaal Wielermuseum van Roeselare voorgesteld.

Belga

De Freddy Maertens Classic bevindt zich aan het slot van de Vlaamse Wielerveertiendaagse van het voorjaar en biedt samen met de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen van een week eerder een tweede massafietshappening.

Hoofdbrok van de Freddy Maertens Classic is een gebrevetteerde en gechronometreerde rit van 210 kilometer tussen Roeselare en Middelkerke met een passage in de West-Vlaamse heuvelzone. In beide gemeenten zal kunnen gestart worden.

Daarnaast kan gekozen worden voor een rit van 160 kilometer Roeselare-West-Vlaamse heuvelzone-Roeselare, ritten van 120 kilometer Roeselare-Middelkerke-Roeselare of Middelkerke-Roeselare-Middelkerke door polders en langs rivieren, of voor familiale fietstochten van 40 of 15 kilometer in Roeselare of Middelkerke (Lombardsijde). Na de fietstochten zal in Roeselare onder meer een wielertheater rond Freddy Maertens en de gouden jaren zeventig georganiseerd worden.

De opbrengst van de fietshappening gaat naar de vzw Kinderkankerfonds en de vzw Arianefonds. De Freddy Maertens Classic is een co-organisatie van de vzw Biking Events, het Nationaal Wielermuseum van Roeselare waar Freddy Maertens momenteel werkzaam is, de stad Roeselare en kustgemeente Middelkerke.

Aangeboden door onze partners