België geeft 750.000 euro aan VN-project voor Palestijnse werklozen

Minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht heeft op de budgetlijn noodhulp 750.000 euro vrijgemaakt voor de financiering van het project "Emergency Employment: Indirect Hire, West Bank" van het VN-Fonds voor de Palestijnse Vluchtelingen (UNRWA), zo heeft BZ dinsdag gemeld.

Belga

Het doel van dit project bestaat erin, werkloze inwoners van de Palestijnse vluchtelingenkampen een basisinkomen te verschaffen door hen in te schakelen in arbeidsintensieve activiteiten. Deze activiteiten moeten ervoor zorgen dat de infrastructuur van diezelfde vluchtelingkampen verbeterd of heropgebouwd wordt (sanitaire voorzieningen, landelijke wegen, irrigatiekanalen, ...).

Zo wordt een dubbele doelstelling nagestreefd: enerzijds, een basisinkomen geven aan circa 24.000 mensen en hun gezinnen, anderzijds, bijdragen tot de ontwikkeling van de landbouw en tot de verbetering van de levensomstandigheden, vooral op het vlak van landbouw en waterzuivering.

Tijdens zijn recent verblijf in de Palestijnse gebieden heeft de minister volgens het communiqué de moeilijke levensomstandigheden waarin de Palestijnen leven met eigen ogen waargenomen. "Er moet absoluut verbetering komen in het lot van de bevolking. Ik hoop daartoe met deze steun een concrete bijdrage te leveren voor deze mensen die hun situatie de afgelopen jaren gestaag hebben zien verslechteren", aldus de bewindsman.