Walter Grootaers met 185 per uur

Walter Grootaers, Kreuner en schepen van Lier, is zondagavond op de E19 in Brecht tegen de flitslamp van de wegpolitie gevlogen. Grootaers reed met 185 kilometer per uur richting Antwerpen. Hij speelde prompt zijn rijbewijs kwijt, voorlopig voor 15 dagen.

AP Ned

Walter Grootaers duwt wel vaker het gaspedaal diep in als hij op de snelweg rijdt. "Iedereen weet dat ik voorstander ben van een vrije snelheid op snelwegen", reageerde hij maandag. "Kijk naar Duitsland, daar mag het ook en dat land heeft het veiligste snelwegennet van Europa." "Maar", benadrukt hij, "tegelijk ben ik voor strenge snelheidslimieten op de andere wegen. Daar zal niemand me ooit betrappen op een kilometertje te veel."

Gevraagd naar zijn snelheid toen hij de flits in zijn achteruitkijkspiegel zag, zegt hij dat hij het niet weet. "Ik lette daar niet op. Het was avond, tussen 22.30 en 23u, en de weg was vrij, vandaar. De agenten zeiden me dat het 185 was. Wie ben ik om ze tegen te spreken?" Grootaers moest zijn rijbewijs voorlopig afgeven voor een pe- riode van vijftien dagen. De uiteindelijke straf wordt door de politierechter uitgesproken.