Staking Familiehulp Halen levert (geen) resultaten op

Directeur Dirk Van Laethem van het interregiokantoor van Familiehulp in Halen ontkent dat er vanaf morgen twee extra fulltime krachten in het kantoor aan de slag zullen gaan en de koffiepauze opnieuw ingelast wordt.

Belga

BR> Woordvoerster Ann Vanspauwen, die namens de bedienden optreedt die dinsdag een stakingactie hielden aan het kantoor van Familiehulp in Halen, liet na afloop van de actie weten dat de directie toegezegd had om vanaf morgen twee extra fulltime krachten in de administratie in te zetten en dat de koffiepauze opnieuw zal ingelast worden. Dat gebeurt op eigen initiatief van de personeelsleden die de koffiepauze naar eigen zeggen als een "verworven recht" beschouwen.

Vanspauwen blijft er overigens bij dat de directie wel degelijk toegezegd heeft om vanaf morgen/woensdag twee extra fulltime krachten in te zetten.

Directeur Van Laethem van zijn kant bestempelt die informatie als "foutief" en zegt dat de onderhandelingen inzake de werkdruk nog volop lopende zijn. Hij geeft anderzijds wel toe dat de reorganisatie die er begin dit jaar werd doorgevoerd, "niet optimaal verlopen is". Dat zou evenwel te wijten zijn aan het feit dat de directie tegelijkertijd een nieuw gebouw in gebruik nam en een nieuwe structuur en IT-platform installeerde.

Zowat 150 bedienden van het interregiokantoor van Familiehulp van de afdeling Limburg-Leuven in Halen blokkeerden vanmorgen de toegang tot het gebouw en beletten werkwilligen om aan de slag te gaan.

De directie van Familiehulp voerde begin dit jaar een reorganisatie door. De personeelskampen beweren dat de werkdruk daardoor enkel maar toegenomen is en eisten extra werkkrachten en middelen om de kwaliteit van de zorg te kunnen garanderen.