Moeder van 3 kinderen in cel na passioneel drama

In Maastricht is zondagavond een 39-jarige vrouw uit die stad aangehouden op verdenking van moord op haar tien jaar oudere vriend. De vrouw meldde zich rond 21.15 uur op het politiebureau.

AP Ned

BR> Ze had haar vriend, de 49-jarige Fokke Schaegen uit Lanaken, eerst gewurgd en daarna ook met een kussen verstikt in haar huis in de Emmausstraat.

De politie rukte na de melding meteen uit naar het pas gerenoveerde rijtjeshuis in de Maastrichtse wijk Limmel en trof er het levenloze lichaam aan van de Lanakenaar. Een buurvrouw had om halfzeven het jongste kind van de vrouw "hysterisch horen brullen". Pas na tien minuten stopte het geschreeuw. Rond acht uur hoorde de vrouw gebonk op de muren, drie kwartier later zag zij haar buurvrouw vertrekken. Vermoedelijk is de bewoonster, een moeder van twee jongens van 3 en 6 jaar en een meisje van 17 jaar, rond dat uur naar de politie gereden. Relationele problemen zouden aan de basis hebben gelegen van het drama. De twee hadden een zogenaamde 'knipperlichtrelatie'. Zowel het slachtoffer als de verdachte zijn al in aanraking gekomen met het gerecht, voornamelijk voor drugsdelicten. Fokke Schaegen baatte in het verleden een coffeeshop uit in Maastricht, zijn vriendin had er net een alternatieve straf opzitten, een werkstraf bij een dierenambulance.

"Een vrouwelijke dader is zeer uitzonderlijk," reageert de bekende strafpleiter Jef Vermassen op de gebeurtenissen. "Zeker de gebruikte methode, wurging, is uiterst zeldzaam. Vermoedelijk heeft de vrouw eerst de man verdoofd, anders is het niet te verklaren: een vrouw weet dat zij lichamelijk niet op kan tegen de fysieke kracht van een man."

Aangeboden door onze partners