FIFA-bons noemt Champions League een fiasco

De wereldvoetbalbond FIFA is van plan nieuwe maatregelen te nemen om het aantal wedstrijden te verminderen en om de steeds hogere transfersommen terug te brengen. «Het risico bestaat dat er een overaanbod komt van voetbal op het hoogste niveau», stelde secretaris-generaal van de FIFA Michel Zen-Ruffinen woensdag in Monte Carlo naar aanleiding van Sportel-99. Zen-Ruffinen noemde de nieuwe Champions League, met wedstrijden op dinsdag en donderdag, «een fiasco».
BR>Hij bekritiseerde de Europese voetbalbond UEFA omdat het aantal wedstrijden dat live te volgen is op de televisie dit seizoen fors gestegen is. Volgens de voorman van de FIFA zou dit kunnen leiden tot een (over)verzadiging, waardoor de kijkers en ook de toeschouwers uiteindelijk weg zullen blijven. Hij noemde het voorbeeld van Real Madrid, dat dinsdag slechts 25.000 toeschouwers ontving voor de wedstrijd tegen FC Porto.
Zen-Ruffinen pleit voor bepaalde dagen waarop voetbal wordt uitgezonden, zodat er ook dagen zijn waarop er geen voetbal is te zien.