Nicholson voor de rechter

LOS ANGELES - Het wordt tijd dat Jack Nicholson een chauffeur in dienst neemt of zich met het openbaar vervoer verplaatst. Voor de tweede keer in vijf jaar tijd heeft de meervoudige Oscar-winnaar een rechtszaak wegens slecht rijgedrag aan zijn broek.
BR>Twee personen hebben klacht ingediend tegen Nicholson. Ze beweren gewond te zijn geraakt bij een ongeval dat Jack op 8 juli van dit jaar veroorzaakte.
Zoals we toen al berichtten, botste Nicholson (62) op die dag met een Mercedes tegen de nieuwe BMW van ene Attila Henry Hegedus (23). Hegedus en zijn passagier Olga Kharitonovich (20) liepen daarbij lichte verwondingen op, net zoals Nicholson en zijn anonieme vrouwelijke passagier, later ontmaskerd als actrice Lara Flynn Boyle (29).
Volgens het politierapport waren beide chauffeurs in fout: Nicholson maakte een bocht van 180 graden waar dat niet mocht en Hegedus reed waarschijnlijk te snel.
Hegedus en Kharitonovich eisen nu schadevergoeding (lees: een hoop poen) van Nicholson en de eigenaar van de Mercedes: Sally Boyle, de moeder van Jacks vriendinnetje Lara.
In 1994 timmerde een ziedende Nicholson met zijn golfclub op de auto van een chauffeur die hem had aangereden. Die man diende klacht in tegen 'Bad Jack' wegens aanranding en vandalisme. De affaire werd uiteindelik in der minne geregeld.