Steve De Coninck-De Boeck is de nieuwe producer van 'Hitkracht'

Print
WILLEBROEK - Steve De Conick-De Boeck uit Koekelberg volgt Kris Fastenaekels op als producer van het muziekprogramma 'Hitkracht'. Steve is 27 jaar, studeerde communicatiewetenschappen aan de VUB, rolde via zijn thesis over TV Brussel en TeleBruxelles bij eerstgenoemde binnen als redacteur, schreef daarenboven artikels voor het Engelstalig magazine The Bulletin en belandde bij het huis van vertrouwen.
BR>Hij werkte mee aan programma's als 'De Droomfabriek', 'Zomerkuren', 'Coupe Margriet', 'Chez Margriet', 'Nieuwe Maandag' en 'Het Swingpaleis'. Een babbel met deze bezige bij.

De achternaam van Steve doet vermoeden dat de opvolger van Kris Fastenaekels een man van adel is. «Het is veel eenvoudiger,» lacht hij. «De Coninck verwijst naar mijn biologische vader, De Boeck naar mijn adoptievader. Hij heeft me geadopteerd toen ik 18 jaar was. Toen vond ik mezelf al een beetje te oud om De Coninck volledig weg te laten.»
Op zijn 18de wist de uit Aalst afkomstige man al dat hij iets wilde gaan doen binnen de media. «Mijn besluit stond vast. Ik wilde in de toekomst voor televisie werken, achter de schermen werken aan een programma binnen de populaire sfeer, muziekprogramma’s in het bijzonder.»
Na een poosje gewerkt te heben voor de regionale zender TV Brussel en voor het tijdschrift The Bulletin kon hij aan de lsag als redacteur voor 'De Droomfabriek'. Zo ging Steves balletje bij de VRT aan het rollen.
«November '98 heb ik de muziekprogrammatie voor 'Nieuwe Maandag' overgenomen van Kris Fastenaekels, die het toen zeer druk had met het Songfestival. Midden april van dit jaar is daar de programmatie voor 'Het Swingpaleis' nog bijgekomen.»
En of Steve zijn handen daarmee nog niet vol heeft, is hij sinds gisteren ook de nieuwe man achter 'Hitkracht' en 'Ultratop'. «Een enorme uitdaging voor mij. Ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik hogerop wil gaan. Ik heb een enorme belangstelling voor muziek. Thuis staat voortdurend MTV op, ik schuim platenbeurzen af, enz. Ik heb een populaire smaak, hou van Donna en Madonna, waar ik al veertien jaar fan van ben. Zingen kan ik niet, ik heb wel een goed gevoel voor ritme.»

Barbecue


Met kijkcijfers die nauwelijks aan de 300.000 rijken, gaat het nochtans niet zo goed met 'Hitkracht'. Heeft de nieuwe producer een drastische bijsturing voor ogen? «Er moet worden bijgestuurd, maar laten we eerst de resultaten van het marktonderzoek afwachten dat is uitgevoerd rond 'Hitkracht'. Er zijn al veranderingen doorgevoerd: we zullen dance-acts met een te zwaar beatgehalte mijden in de toekomst. Mijn oma vindt dat soort muziek veel te zwaar.»
«Heel wat mensen weten ook nog niet dat er iets bestaat als 'Hitkracht', anderen moeten nog wennen aan Alexandra en Jan, twee nieuwe presentatoren, aan de nieuwe look en vergeet niet dat september een extreem warme maand geweest is,» verdedigt Steve zijn nieuwe 'kindje' verder. «'Hitkracht' wordt uitgezonden op zaterdagavond, het moment voor een leuke barbecue.»