Zatte Airwolf-acteur veroordeeld

Print
LOS ANGELES - Acteur Jan-Michael Vincent (55), de voormalige ster uit de tv-serie 'Airwolf' is woensdag voor de rechter verschenen wegens een aanhoudend alcoholprobleem. In maart van dit jaar werd hij in drie weken tijd drie keer dronken aangetroffen op de openbare weg. Vincent is nu veroordeeld tot drie jaar voorwaardelijke gevangenisstraf, zes maanden in een afkickcentrum en een geldboete.
BR>Jan-Michael Vincent heeft al heel wat op zijn kerfstok.
Begin jaren tachtig werd hij verschillende keren opgepakt wegens dronkenschap achter het stuur en ordeverstoring in benevelde toestand. Midden jaren negentig sleepte zijn vriendin hem voor de rechter. De acteur had haar in de buik gestompt toen ze zwanger was, hetgeen leidde tot een miskraam. De rechtbank kende de vrouw zestien miljoen frank schadevergoeding toe.
In 1996 reed een straalbezopen Vincent zijn auto te pletter. Het snelle optreden van de hulpdiensten voorkwam toen dat de zwaar gewonde acteur verlamd zou blijven. Later sleepte de gevallen ster de ambulanciers die zijn leven redden voor de rechter. Ze zouden zijn stem hebben geruïneerd omdat ze een beademingsbuisje in zijn keel hadden gestoken.
De carrière van Vincent zwalpt tegenwoordig verder in low budget pulp als het ironisch getitelde 'No Rest for the Wicked' (Geen Rust voor Slechteriken).