Europese prognose van Gert Verheyen

BRUGGE -

Het is een bijzondere dag voor Gert Verheyen. Hij stond er zelf niet bij stil, maar de Brugse aanvaller is de aangewezen man om de Europese kwalificatiekansen van Brugge, Anderlecht en Lierse in te schatten. Hij is de enige nog actieve speler die bij de drie clubs speelde: bij Lierse van '86 tot '88, dan bij Anderlecht tot '92, sindsdien bij Club Brugge. «Ik geef ze alledrie nog een goeie kans», zegt hij stellig. «Dat moet ook. Twee Belgische clubs in de volgende ronde is een absoluut minimum. Anders ziet het er heel slecht uit voor het Belgisch voetbal.»

W.Vo.

BR>

Club Brugge: 50%

Prognose:

«Een hard bevochten zege met twee doelpunten verschil.»

Pluspunt:

«Club kan thuis altijd iets meer dan op verplaatsing. Bovendien zijn we met de terugkeer van onder meer Fadiga iets sterker gewapend en kennen we de tegenstrever beter. In Israël hebben we ons laten verrassen: Hapoël scoorde drie goals uit evenveel snelle uitbraken. Gelukkig heeft de 6-0 tegen KV Mechelen afgelopen zondag getoond dat ook wij efficiënt kunnen afwerken.»

Probleem:

«We zullen risico's moeten nemen om zelf minimaal twee keer te scoren, terwijl we achteraan dat fatale tegendoelpunt moeten vermijden. Twee ogenschijnlijk tegenstrijdige opdrachten: hierin het juiste evenwicht vinden zal niet eenvoudig zijn.»

Lierse: 50%

Prognose:

«Totaal onvoorspelbare wedstrijd waarin Lierse hopelijk aan het langste eind trekt.»

Pluspunt:

«De leidersplaats in de competitie moet de Lierenaars een enthousiasme en vertrouwen geven waarmee ze iedereen de baas kunnen.»

Probleem:

«De 1-0 uit de heenwedstrijd is een

vieze

uitslag. Moet je onmiddellijk aanvallen of toch maar even afwachten? Hopelijk wordt die twijfel Lierse niet fataal.»

Anderlecht: 100%

Prognose

: «Anderlecht plaatst zich moeiteloos in Slovenië.»

Pluspunt:

«Anderlecht is gewoon een klasse beter dan de de Slovenen en beschikt over een ijzersterke aanval. De Brusselaars scoren sowieso in elke wedstrijd.»

Probleem:

«Ik zie niet in wie of wat Anderlecht uit de volgende ronde kan weghouden. De interne strubbelingen? Dat geloof ik niet. Daarvoor is de 3-1 uit de heenronde een te goede uitslag.»