Gratieverzoek op komst

KASTERLEE -

Ludo Dierckxsens loopt op eieren, laat zelden het achterste van de tong zien. Moeilijke woorden worden met een fraaie bocht omzeild. De Belgische kampioen heeft daar zo zijn redenen voor, zo blijkt. «Ik hoop straks een aanvraag voor gratie in te dienen bij de BWB en de UCI», luidt het. «De schorsing van Zülle en Dufaux werd door de hoogste instanties met één maand ingekort, waarom zou die vlieger dan ook niet voor mij opgaan?»

BR>De Belgische kampioen houdt de lippen stijf op mekaar als de BWB ter sprake komt, gewaagt enkel van een voorzichtig

communicatieproblemen

als naar gebeurlijke fouten bij Lampre-Daikin gevraagd wordt. Ook over de merkwaardige

démarche

van UCI-voorzitter Hein Verbruggen (de Nederlander belde Dierckxsens' vertrouwensman Gérard Bulens op, om Ludo onrechtstreeks te waarschuwen voor een mogelijk verzwaarde sanctie die het TAS in Lausanne zou kunnen uitspreken, nvdr) hult de Kempenaar zich in stilzwijgen.

«Ik heb er op dit moment geen enkele baat bij om welke instantie dan ook tegen me in het harnas te jagen», zegt Dierckxsens. «De eigen ruiten ingooien doe ik niet, ook al ben ik niet eerlijk behandeld en zit ik als onschuldige een onrechtvaardige straf uit. De wereld is keihard, het leven ook. Ook al heb ik momenteel niks in handen, ik moét verder.»

au:G.V.