«Laat de kassa maar rinkelen»

Print
HASSELT - Dit weekend is er geen competitie in de nationale en landelijke reeksen. Wel wordt de eerste ronde in de beker van België afgewerkt. In de beginfase van deze bekercompetitie komen de topploegen nog niet in actie, toch staan er een aantal interessante duels op de affiche. Arena Hechtel zit verveeld met die nul op zes in tweede nationale en ook de bekerwedstrijd voor eigen publiek tegen Maasmechelen biedt geen garantie op een plaats in de tweede ronde. Bocholt speelt gastheer voor Kortessem. «We starten met een voorgift van drie doelpunten en kunnen dus niet anders dan voor de overwinning gaan,» stelt Jan Evens. «Kijken of onze titelambities in eerste landelijke gewettigd zijn.»
BR>Ook Meeuwen gaat op het veld van reeksgenoot Roeselare voor de volle pot. Genk en Paal zijn voor eigen publiek tegen respectievelijk Groot Bijgaarden en Hamont-Achel evenmin kansloos. De winstkansen van Tessenderlo, dat Uilenspiegel over de vloer krijgt, zijn eerder klein. «We maken er in Mechelen een erezaak van,» beklemtoont Peter Vanderwielen van Overpelt. «Een derde bekerronde ligt zeker binnen ons bereik.»
En dan is er nog de derby tussen Real Kiewit en 't V.-Ploegske. «Een ideale loting,» aldus Nick Decrock. «Laat de kassa zondag maar rinkelen.» Real opende in de competitie met een gelijkspel tegen Mechelen, 't V.-Ploegske pakte in Melveren uit met een duidelijke zege.