«Mentaal erg sterk»

Print
LUMMEN - De naam is voorlopig nog een geheim, maar vrouwenereklasser Isola Tongeren is naarstig op zoek naar versterking op de Russische of de Poolse speelstersmarkt. «We bellen en faxen heel veel, maar door de welles-nietes-spelletjes met sommige managers is de beslissing nog niet gevallen,» zegt isola-manager Guy Bierwaerts. Isola ontvangt zondag La Calamine met coach Jef Vandersmissen, Cécile Casin en Jana Fedotova: of driemaal ex-Tongeren. Het loopt goed met het Limburgse vrouwenvolley in eredivisie. Eén reeksje lager doen het gepromoveerde Lummen en ook ABV Stokkem uitstekende zaken.
BR>
Kapitein Sandra Bervoets van Tamera (26 jaar, 1m78) speelde nooit bij een andere ploeg. «Ik heb al veel meegemaakt, de laatste jaren swingde Tamera echt in stijgende lijn. Ik zeg niet dat wij volgend seizoen in eredivisie moeten spelen, maar als de kans zich voordoet, laten we niks liggen. Nog eens promoveren, is een gezonde ambitie. We trainen ruim 7,5 uur per week, met de krachttraining erbij. Dat moet hoe dan ook renderen.»
Sandra is regentes LO aan het MPI Sint-Ferdinand in Lummen. Ze sport er met licht mentaal gehandicapten en moeilijk opvoedbare kinderen. «Een heel dankbare job. Ik heb onlangs ook nog de cursus B-trainer van Koen Hoeyberghs en Roger Pouders gevolgd. Ik leg op 11 oktober examen af. Ik hoop alle leerstof ook toe te passen op de Lummense allerkleinsten in categorieën D, E en F. Dat gebeurt dan samen met Kirsten Van den Eynde en Tulien Urbut. We trachten voor 26 kleuters en peuters zoveel mogelijk de spelvormen van Jos Rutten en zijn Maaseiks Regioproject te benaderen.»

Mentaal


Lummen won zijn twee wedstrijden in de hogere reeks telkens in tie-break. «Ja, het nieuwe Rally Point Systeem is voor ons best aangenaam,» lacht Sandra. «Het gaat natuurlijk snel. Onze trainster Irina Jeleznova heeft op dat punt een enorme routine. We kunnen ook een inzinking overwinnen. Mentaal staan we sterk. Dat hebben we aan Irina te danken.»
De hele ploeg is in enkele seizoenen fel veranderd? «Klopt, maar ik noem mezelf een blijvertje. Vooral de hoek is mijn favoriete stek. Ik voel me heel goed in mijn vel. Ik neem de receptie op twee posities. Conditioneel slaat het fitnessprogramma van Philippe Ickmans goed aan in de groep.»
Bij Tamera is de groei bijlange nog niet gestopt? «Ah neen, via Marijke Van Vugt en Tamara Vanbuel beschikken we over twee heel getalenteerde spelverdeelsters. Laat ons maar los. Het klopt dat ik graag keihard smash. Als het te zacht gaat, wordt onze aanval te vaak onderschept en dat is eenmaal niet de bedoeling.»