Debuutalbum van meisjesgroep K3 al goud in voorverkoop

Print
BRUSSEL - «Ik droom van een K3-wereld,» lacht Kristel. «Dat is een wereld, waarin alleen maar lachende gezichten te zien zijn en waarin iedereen gelukkig is.» Zij is één van de meisjes van K3, het meidengroepje dat volgende week uitpakt met het debuutalbum 'Parels'. De cd is in voorverkoop al goud. Een nieuw succes na hun twee singles, die niet uit de hitparade weg te denken zijn.
BR>
Aan de successtory van K3 komt geen einde. Volgende week staan Kathleen, Karen en Kristel voor de twintigste week op nummer 1 in de Vlaamse top tien. 'Heyah Mama' stond 16 weken ononderbroken op de toppositie, en opvolger 'Yeke Yeke' staat er tot nu toe al vier weken. Na Vlaanderen wil het trio ook Nederland en Zuid-Afrika veroveren.
De cd heeft een eigen typische K3-stijl, waarbij de vrolijkheid nooit ver weg is. Zoals dat heel dikwijls het geval is, gaan heel wat van de liedjes over de liefde. Wij pikten enkele woorden en begrippen uit de cd en lieten de meisjes daarover hun individuele meningen en gevoelens vertellen.

Parels


Kathleen: «Het is de titel van de cd. De ogen van de kindjes, die voor het podium naar ons staan te kijken, zijn net als pareltjes. Blijdschap en vreugde, maar ook verdriet lees je trouwens af in iemands ogen.»
Kristel: «Voor de eerste keer in mijn leven heb ik meegewerkt aan een echte cd. Ik koester die voor de rest van mijn dagen als een parel.»
Karen: «Het liedje 'Parels' is mijn lievelingsnummer. Je moet maar eens goed naar de tekst luisteren.»

Muziek


Kathleen: «Sommige mensen babbelen over gevoelens. Wij zingen erover. Ook als je depressief bent, helpt muziek je er bovenop. Niet dat dit veel gebeurt, hoor. Er zou alleszins geen leven zijn zonder muziek.»
Kristel: «Muziek is een uitlaatklep. Als we op een podium staan, kunnen we ons echt uitleven. En als we een zware dag gehad hebben, kan ik 's avonds zalig genieten van een rustig liedje.»

Liefde


Karen: «De meeste liedjes gaan over dat onderwerp. Wij zingen niet alleen over liefdesverdriet, maar ook over hoe mooi de liefde wel kan zijn. Vroeger deed je uiteraard alles anders. Je liet iemand anders een goed woordje doen voor je of je schreef bescheiden briefjes. Nu gaat het er veel directer aan toe, en dat vind ik soms wel spijtig. Het spannende is er wat af.»
Kristel: «Sommige liedjes op de cd doen me denken aan de ontluikende liefdes op de speelplaats. Toen werden liefdesspelletjes gespeeld, die je je als volwassene niet meer kan permitteren.»
Kathleen: «Ik herinner me dat in de kleuterklas een jongetje van mijn leeftijd altijd achter me aan liep en me altijd kusjes wilde geven. Ik wilde dat niet en hij moest noodgedwongen afdruipen. Neen, ik zie hem nooit meer.»

Verdriet


Kristel: «Liefde kan soms veel pijn doen, maar ik ben optimistisch ingesteld. Lang blijf ik er niet bij stilstaan.»
Karen: «Het meeste verdriet had ik, toen mijn poes stierf. Liefdesverdriet heb ik al heel dikwijls gehad, dat wordt een gewoonte.»

Aanbiedingen


Kristel: «Als jong meisje van een groep als de onze krijg je inderdaad nogal eens aanbiedingen. Zo stelde een fan van rond de 40 me eens voor samen te gaan fietsen en daarna iets te gaan eten. Maar ik ben er niet op ingegaan. Uiteraard krijgen we af en toe ook fanmail, met af en toe liefdesbrieven.»
Karen: «Och, jongens proberen altijd. Of je nu bij een groepje zit of niet.»
Kathleen: «Ik heb het al eens meegemaakt dat een jongetje van vier verliefd werd. Hij kwam dan een papiertje afgeven met de woorden: I love you

Dromen


Karen: «Dat doe ik heel veel. De lerares van het vijfde studiejaar noemde me al een dromertje. Vroeger droomde ik vooral over jongens, verre landen en warm weer. K3 is alleszins een meisjesdroom die in vervulling gaat.»
Kristel: «Ik wil een K3-wereld creëren, met enkel lachende gezichten, pretparken en gelukkige mensen.»

Vriendschap


Kathleen: «Ik heb er twee goede vriendinnen bij. Het enige nadeel is dat er minder tijd is voor de vrienden van vroeger. Ik heb één goede boezemvriendin, en dat is er eentje voor het leven. Wij hebben zoveel meegemaakt samen, dat die band nooit kapot zal gaan.»
Kristel: «Wij hebben er vijftigduizend vrienden bijgekregen: iedereen die 'Heyah Mama' heeft gekocht. Iedereen is echt goed, warm en open voor ons. En samen zijn we de beste vriendinnen, wat uiteraard zeer belangrijk is voor de samenwerking.»

Geld


Karen: «Geld maakt een beetje gelukkig, maar is niet van het allergrootste belang. Ik ben blij dat ik iedere maand mijn huur kan betalen.»
Kristel: «Ik denk dat we zo in mekaar zitten dat als we veel geld zouden hebben, we het aan anderen zouden geven. Ik zou bijvoorbeeld voor een weeshuis een trip organiseren, samen met K3.»
Kathleen: «Als je je geen zorgen hoeft te maken om betalingen, zit je goed. Ik droom ervan om een huis in Frankrijk te kunnen kopen voor mijn ouders. Zij zouden daar graag gaan wonen. Maar dan zullen we nog heel veel platen moeten verkopen en heel veel gaan optreden.»