Jong Luna nipt onderuit

Print
HASSELT - In de beker van Limburg, dat zijn verlengstuk kent in de beker van België, is Den Oks door het oog van de naald gekropen tegen Jong Luna. Georges Martens, die aan de zijde van Alain Laeremans zes op zes haalde, bracht zijn ploeg zelfs op een 8-6-voorsprong, maar nationaal kampioen Nijsmans-Timmers, een sterk spelende Jannes-Meys (vier op zes) en Algawabi-Vanopstal (twee op zes) stelden alsnog orde op zaken. CS Runkst kon de uitschakeling door Cosmos Spouwen niet ontlopen.
BR>In de 'Schaal van Limburg' springt de uitschakeling van tweedeklasser Cosmosboys Spouwen door derdeklasser Esperanza Tongeren in het oog. Ook Parijs-Roubaix Kerkom, Cadillac Opglabbeek en 't Raedshof Valmeer verloren zowel heen- als terugmatch tegen de lager geklasseerde clubs RKC Rummen, Oude Tijd Opglabbeek en 't Hukske Diepenbeek. Ondanks de 12-6-zege in de heenronde had Mania II Diepenbeek verlengingen en een testwedstrijd nodig tegen Cheon Kwon Wellen om zich te plaatsen voor de volgende ronde.
In de 'Trofee van Limburg' voor derde- en vierdeprovincialers boekte Rode Duivels Gellik een nipte zege tegen Racingshotters Genk, dat een 7-11-achterstand uit de heenronde moest goedmaken. Racingshotters nam de beste start (6-2-voorsprong) via E. Vanloffelt-Vierendeels (vier op vier) en D. Vanloffelt-Aragona (twee op twee), maar onder leiding van S. Christoffels-R. Christoffels (6 op 6) werd het tij in één ruk gekeerd.