Tuimelaars starten sterk

Print
MAASEIK - De Maaslandse Zwemvereniging Limburg had het genoegen om de eerste wedstrijd van het zwemseizoen te organiseren. Van de vijf aanwezige Limburgse clubs vielen vooral de Beringse Tuimelaars op. Zo verbeterde de 16-jarige Paul Paulussen zijn tijd op de 100m vrije slag met zes volle seconden en komt hij in de buurt van de betere Limburgse zwemmers. Tamara Vanderaerden verbeterde haar besttijd op de 200m schoolslag en strandde net boven de 3 minutengrens.
BR>Ook vice-Belgisch kampioen Tom Vangeneugden verbeterde zijn besttijd met meerdere seconden. De Peltenaar is daarmee favoriet om Limburgs kampioen te worden. Belgisch jeugdkampioen Rob Deckers verbeterde zijn besttijd op de 200m schoolslag met 5 volle seconden en won daarmee zijn reeks met meerdere seconden voorsprong op het Overpelts benjaminstrio. Ook de 50m rugslag wist Deckers winnend af te sluiten met een persoonlijke besttijd. Op de 400m vrije slag was de Peltse Leen Verduyckt de snelste bij de 10-jarige meisjes, terwijl Breeënaar Maarten Christis de beste was bij de jongens. Stefan Merlo uit Maasmechelen was met 59.12 de beste van het hele deelnemersveld.

Waterbengels in vorm


LOMMEL - Tijdens het zwemfeest van 'De Lommelse Waterbengels' lag het niveau vooral bij de dames erg hoog. Op de 100m vrije slag bleven zowel de miniemen, kadetten, junioren als senioren in elkaars de buurt. Algemene winnaar was de Kampse Veerle Leeten. Zij bleef slechts twee tienden voor op haar 2 jaar oudere zus Inge. Derde werd lange afstandszwemster Cindy Persoons. Bij de miniemen was de plaatselijk Anniek Thijs het snelste voor de Dilsense zusjes Van De Weyenberg.
Op de 100m schoolslag en vrije slag bewees Karen Custers, dat ze bij de betere zwemmers van België is. Bij de 9-jarige meisjes bleef Nienke Beerens zelfs de één jaar oudere zwemmers met vele seconden voor. Op de de 100m rugslag kadetten jongens kregen Remco Driessen en Niels Mannaerts dezelfde tijd. Driessen kreeg het voordeel van de jury. De plaatselijk Yannick Morren verbeterde op de vrije slag zijn vorige besttijd met bijna vier seconden en komt zo bij de top 3 van limburg terecht.

33 keer Genk


GENK - Tijdens de 'Schaal Genk' benaderde de Zutendaalse Marlies Vanspauwen haar persoonlijke besttijd met 2/10de seconde. Zij won met deze tijd het algemene klassement op de 100m vlinderslag. Op de 100m schoolslag waren het zeer spannende races. Bij de kadetten meisjes eindigde Karen Vanbuel 8/100ste seconde voor haar clubgenootje Cindy Smets. Mieke Clijsters eindigde met dezelfde tijd als Smets. Bij de dames was het verschil tussen Ilse Peeters en Nele Mentens slechts 6/100ste seconde in het voordeel van Mentens. Het duel tussen Melse Neyens en Karen Vanbuel op de 100m rugslag werd in het voordeel van Vanbuel beslecht.
Genkenaar Dries Paulissen verbeterde op de 100m vrije slag zijn besttijd met liefst 7 seconden. Ook Sofie Swennen verbeterde haar tijd met 5 volle seconden en werd algemeen eerste bij de eendjes meisjes. De 9-jarige Freya Aelbrecht legde het vuur aan de schenen van de één jaar oudere eendjes en won in haar leeftijdscategorie zowel de vrije slag als de schoolslag. Lore Lemmens won de 100m schoolslag bij de 10-jarigen en was één seconde sneller dan Aelbrecht. In de puntentelling werd de plaatselijk Genker Zwemvereniging Neptunus eerste, dankzij 33 overwinningen. De Meerkoet Bree werd tweede, voor de Diestenaren en de zwemclub van Maaseik.