Aalst komt opzetten

HASSELT - Aalst toonde zich een klasse te sterk voor Helchteren, dat alleen het eerste kwartier goed meedeed. Aan de twintigste minuut kwam Aalst via strafschop langs Femke Maes op voorsprong. Nog voor rust wees de score 0-6, met doelpunten van Salens, opnieuw Maes (2), Migon en Poels. Tussendoor liep de lokale doelvrouw tegen een rode kaart aan. Het werd nog 0-8 via Maes en Moorthamer. Omdat de topper Wezemael-Anderlecht onbeslist bleef, schuiven Kumtich en Standard mee naar de top.
BR>Borgloon startte voorzichtig bij Lanaken, maar raakte toch 3-0 achter met treffers van Voortpijls (2) en Corsone. In de slotfase vocht Borgloon nog terug tot 3-2 via Lambert en Deckx. Maaseik is er nooit ingeslaagd het sterk verdedigingswerk te ontwrichten van Halen-Zelem. Elen was zeker niet de mindere bij Vitrival, maar verloor toch met 2-1.
Zonhoven plaatste Millen snel op een 2-0-achterstand met doelpunten van Suzy Indeherberg. Millen milderde via Vanhoof, gevolgd door een hattrick van Christel Milkers. Raemaekers legde de 3-4 vast. Ook Kortessem achtte de schaapjes te vroeg op het droge tegen Halen/Zelem. Een vroege 2-0 via Massonet en Awouters werd later te niet gedaan door een wroetende bezoekende ploeg, die tot het uiterste ging. Elen B kwam niet in het stuk voor bij Maaseik, waar het 8-0 incasseerde met doelpunten van Verheyden en K. Nelis (elk tweemaal), Mayer, Geebelen, Van Aken en Schrijvers. Rijkhoven was eenzelfde lot beschoren tegen topper Helchteren dat won met 2-11. Doelpunten van Sindy Liben voor de thuisploeg en van Van Beselaere (4), Van Dijck (2), Gijbels, Moors, Peeters en Bloemen voor Helchteren.
Dewarier bepaalde met haar hattrick de 0-3-overwinning van Diepenbeek bij Kaulille. Lanklaar ging na de rust onderuit tegen Lommel met goals van Vandeberk (3), Climan en Kennis.