• Vandael: begin hernia -

OVERPELT

BR>Het scanneronderzoek van Olaf Vandael heeft duidelijkheid gebracht over de rugklachten. «Begin van hernia,» luidde de diagnose in het ziekenhuis. Bij de KVVO-verdediger werd een buiging in de onderste wervels vastgesteld en dat was de oorzaak van een gedeeltelijk geknelde zenuw. Olaf wordt medisch behandeld en hoopt over twee weken opnieuw fit te zijn.

• Wuyts: hersenschudding -

Belofte Hans Wuyts houdt geen goede herinneringen over aan de invallerswedstrijd in Virton. Hij ging groggy in een duel met de Virton-goalie. Verzorger Jef Broekmans had er geen goed oog in en liet de ambulance aanrukken. In het ziekenhuis van Virton werd een lichte hersenschudding vastgesteld. De laatstejaars sportschoolstudent heeft zondag en maandag in het ziekenhuis van Neerpelt doorgebracht en moet nog minstens een week rusten.

• Lappenmand -

Wilco Arts is nog niet speelklaar. Hij sukkelt nog altijd met een ontsteking aan de aanhechting van de hamstring. Anthony Asamoah revalideert goed en zou over twee weken speelklaar zijn. Na Olaf Vandael (rug) en Roy Willekens (revalidatie meniscus) ligt ook Denis Jacobs in de lappenmand. Denis liep een scheurtje op in de rechterdij en krijgt volgens een eerste diagnose drie weken rust voorgeschreven.

• Winst tegen Zolder -

Tweedeprovincialer Vrijheid Zolder (2A) was dinsdagavond te gast op de Leukens voor een vriendschappelijke partij. Bedoeling van KVVO was enkele beloften uit te testen met het eerste efltal. Overpelt won met vlotte 8-0-cijfers (rust: 3-0). Ondanks het resultaat vonden die van Zolder het een goede oefenpartij. «Het grote veld is goed voor onze conditie,» klonk het bij de Vrijheide-delegatie.

KERMT

• Gilissen geschorst -

In de partij op Tongeren kreeg Philippe Gilissen al na een kwartier voor de tweede keer een - lichte - gele kaart te zien. Rood dus, wat betekent dat Gilissen er niet zal bijlopen voor de opnieuw belangrijke match tegen Tubeke.

VELDWEZELT

• Meyssen out -

Ties Scheepers, die zondag in de wedstrijd tegen Seraing uitviel met een enkelblessure, hoopt donderdag weer bij de groep aan te sluiten. Pech voor trainer Jacobs is wel het uitvallen van Bert Meyssen, die tijdens een zaalvoetbaltraining, een zware blessure opliep aan de enkelbanden en zeker enkele weken out is.

NEERPELT

• Stinkens neusbreuk -

Kim Stinkens liep op training een neusbreuk op. Stinkens werd woensdag in Maaseik geopereerd. Esperanza (1) zal hem twee weken moeten missen.

Jorg Leppens hervatte inmiddels de loopoefeningen en speelt waarschijnlijk met de invallers. Jan Vanlimbergen zit nog in volle revalidatie.

• Supportersbus -

De supportersbus kan zondag - wegens Neerpelt kermis - niet vertrekken op het marktplein. Er zijn opstapplaatsen voorzien in de Kloosterstraat en Leopoldlaan. De bus vertrekt om 13.15 uur richting Maaseik.

BRUSTEM

• Lambeets herneemt -

Geert Lambeets, die wegens een knie-operatie twee maanden onbeschikbaar was voor Brustem VV (2C), oefent deze week opnieuw mee met de groep. Zo beschikt trainer Frank Beys, met uitzondering van doelman Verdin, over zijn volledige kern.