KV Kortrijk ontslaat trainer Luc Vanderschommen

KV Kortrijk heeft dinsdag trainer Luk Vanderschommen aan de deur gezet. Het bestuur van de voetbalclub uit tweede nationale besliste dit na de tegenvallende resultaten in de seizoensaanhef. Eddy Kinsabil is zijn vervanger.

BR>Na de 1-5 nederlaag van Kortrijk tegen Tilleur Luik hield het bestuur zondagavond een crisisvergadering. Dinsdagmorgen werd volgens het bestuur dan in gemeenschappelijk overleg beslist om de samenwerking stop te zetten. Vanderschommen heeft het nog geen jaar volgehouden bij de club. Hij nam in november 1998 het roer over van Michel De Wolf. De club nam zelf contact op met Eddy Kinsabil om de vacante post in te vullen.

Na een spelerscarriere bij SC Menen, SV Waregem -waarmee hij tussen '69 en '72 in eerste nationale uitkwam- en KV Kortrijk was Kinsabil een tijdlang trainer bij Dottignies en Francs Borains. Bij Kortrijk was hij twee jaar lang hulptrainer, respectievelijk onder de Nederlanders Aad Koudijzer en Han Grijzenhout.

Bij Anderlecht en later bij Standard was Kinsabil enige tijd scout. Sedert 1997 had hij die taak bij KV Kortrijk.

De nieuwe trainer heeft een contract tot het einde van het seizoen. Het bestuur van KVK liet nog weten dat er ook in de spelerskern wijzigingen kunnen volgen. "Spelers die zich onvoldoende schikken naar de ploegtucht zullen dit voelen", aldus voorzitter Janques Laverge. Nieuwe versterkingen zijn in aantocht, maar preciseren wilde de voorzitter niet.

Aangeboden door onze partners