Bart Veldkamp waarborgt continuiteit

Bart Veldkamp heeft de continuiteit in zijn schaatscarriere gewaarborgd. De Haagse Belg wordt tot en met de Olympische Winterspelen in Salt Lake City (2002) financieel gesteund door hoofdsponsor Wehkamp. Hij heeft gezelschap van Marnix ten Kortenaar (Oostenrijk), Vadim Sajoetin (Rus) en een zestal marathonrijders. Veldkamp presenteerde maandag in Rotterdam zijn nieuwe ploeg, met de vijfde sponsor in vijf jaar, pas de eerste met een meerjarenplan. De Hagenaar besloot in de zomer van 1995 uit onvrede met het KNSB-beleid voor Belgie te gaan schaatsen. Hij had op dat moment twee olympische medailles op zak, op de tien kilometer won hij in 1992 goud, twee jaar later brons.
BR>Die status bleek geen garantie voor een bestendig financieel beleid. De ene sponsor kwam, de ander ging. Tot 26 april, toen Sense zijn steun opzegde en op dezelfde dag de top van het Wehkamp-bedrijf besloot behalve het marathonschaatsen ook het langebaanwereldje te gaan verkennen.
Voor Veldkamp was de combinatie niet nieuw, hij begon ooit zijn loopbaan als marathonschaatser. Sponsors waren eerder niet in een samenwerking van beide disciplines geinteresseerd. Het postorderbedrijf is een uitzondering. Ergens in het achterhoofd van denker Veldkamp leeft ook nog de gedachte aan de Olympische Spelen, volgend jaar in Sydney. De Hagenaar is een verdienstelijk wielrenner, werd bij de Belgische kampioenschappen tijdrijden weliswaar slechts 18e, maar wil zich mogelijk op de baan kwalificeren. Een plek in de ploegenachtervolging is de eerste optie. "Tien procent", schat Veldkamp de kans op slagen.