Zaalvoetbal: Ter Linde Mortsel faalt in afwerking

Print
MORTSEL - Met twee opeenvolgende nederlagen is Ter Linde Mortsel na vijf speeldagen in de rangtabel van de tweede naar de elfde plaats gezakt. Met zeven dalers op het einde van het seizoen is dat geen riant vooruitzicht voor de vice-landskampioen. Trainer Marc De Bruyn blijft echter optimist, maar hij voorspelt een moeilijk seizoen gezien de omstandigheden.
BR>"Het zit gewoon niet mee. Het begon al in de transferperiode, waarin enkele pionnen overstapten naar andere oorden. Op die manier bleven er slechts zeven kernspelers beschikbaar. Karim Bachar viel daarop uit met een zware blessure en met Lopez en Van de Velde sprongen op het allerlaatste moment nog twee belangrijke transfers af.
In vervanging werden enkele veldvoetballers gecontracteerd, maar die jongens moeten nog ervaring opdoen. De wisselwerking verloopt daardoor nog niet optimaal. Tegen Charleroi werd ons dat fataal. In de twee minuten dat Herman Beyers langs de kant bleef, draaide Charleroi een 2-3 achterstand om in een onverdiende 4-3 winst."

Maturiteit


In de afwerking knelt het schoentje het meest bij Ter Linde. Marc De Bruyn: "Vrijdag tegen Jette werd dit uitdrukkelijk bevestigd. Volgens de kansen hadden wij de eerste helft met een logische 5-2 voorsprong moeten afsluiten. Nadien werd het gebrek aan maturiteit in de ploeg duidelijk en draaide Jette de 2-2 ruststand om in 4-6 winst.
Met Bachar in de ploeg had Ter Linde er momenteel heel wat beter voorgestaan. Hopelijk moeten we niet te lang meer op zijn terugkeer wachten. Op enkele ploegen na is diedereen in de grote middenmoot aan mekaar gewaagd. Het wordt dus knokken om uit de bedreigde zone te blijven. Maar er is nog altijd genoeg talent in huis om onze bescheiden doelstelling, lees het behoud, waar te maken", besluit De Bruyn.