Korfbal: Putse sterk na de rust

Print
PUTTE - De felle rugwind ontredderde het Putse samenspel voor de rust zodanig dat de bezoekers tot 0-2 konden uitlopen en PKC zelf pas scoorde na een halfuur. De inbreng na de pauze van Geert Huybrechts werkte blijkbaar bevrijdend. Putse ging veel sterker en vooral preciezer spelen en kon op zijn beurt uitlopen. Toch bleef Sparta aanklampen, wat eindelijk tot een moeizame 9-6 overwinning leidde.
BR>

Eerste zege voor Piepel


Korfbal
WILLEBROEK - Ofschoon Piepel enkele vaste waarden moest missen kon het toch afstand nemen van Geelse. De inbreng van Eddy Lambrechts van Joki Itegem, die door de bond was uitgestuurd om enkele extra trainingen te geven, was daar zeker niet vreemd aan. Speler-coach Armand Scheerens was het grote voorbeeld. Hij scoorde liefst vijf van de zeven korven. De andere twee namen Inge Van den Bossche en Jessica Publi voor hun rekening. Eindstand 5-7 en voorzitter Eric De Maeyer, die uiterst gelukkig was met deze allereerste overwinning uit de nog jonge geschiedenis van zijn club.

Nieuw verlies voor Joki


Korfbal
ITEGEM - Itegem kende een sterke start maar Vobako kwam opnieuw in de wedstrijd toen de heroptredende Kurt Van de Bosch een strafworp onbenut liet en het onmiddellijk daarop in plaats van 1-3 2-2 werd. Een aangeslagen Joki reageerde nog wel maar faalde naar slechte gewoonte in de afwerking om uiteindelijk met 9-4 te verliezen. De korven waren van Kurt Dupont (2), Kurt Van den Bosch en Davy Verstrepen. Hilde Ceulemans was nog steeds niet van de partij.